torstai 31. elokuuta 2017

Muutakin kuin äidinmaitoa :)


Tänään koitti se siunattu päivä kun aloitettiin maistelemaan vähän muutakin kuin sitä mamman maitoa.  Pennut saivat keitettyä kananmunaa öljylusikallisen kanssa muussattuna koska kaverini, joka oli juuri ollut yhdellä meidän ihannoimalla luennoitsijalla ruokintaluennolla, käännytti minut kokeilemaan kananmunaa pentujen ensimmäiseksi kiinteäksi ruoaksi.  Aiemmin olen käyttänyt jauhelihaa ja kermaviiliä, mutta kyseisellä luennolla oli puhuttu siitä kuinka kananmunan sulavuus on vertaansa vailla ja se on suolistolle paljon hellävaraisempaa kuin liha.  Makes sense, lähdetään sillä liikkeelle sitten näiden kanssa.  Pennut söivät samantien koko lautasen tyhjäksi aivan kuin olisivat aina muutakin kuin tissiä syöneet.  Ihan uskomattomia tyyppejä hei! Bimbo oli katkera koska hänkin olisi halunnut päästä osingoille, mutta tyypeiltä sujuikin homma niin hyvin että alla ollut lakanakin nuoltiin puhtaaksi.  Mainiot mukulat :)
Ekat matolääkkeet saivat alkuviikosta ja Bimbo madotettiin samalla myös.  Annoin tahnamuotoista Flubenolia nyt kun olen kuullut niin paljon kauhujuttuja Axilurista ja sen "sukulaisesta" Nemavetistä.  Tosi vaikeaa tämä madotus kun pitäisi välillä vaihdella valmistetta mutta sit jokaisessa on jotain tylsiä haittavaikutuksia.. No, Flubenol on toistaiseksi ollut tarpeeksi tehokas ja haitaton joten sitä pennut nyt saavat ainakin pari ekaa kertaa.  Madotan pennut kolmesti tai neljästi ennen luovutusta ja meillä muutkin koirat on säännöllisesti 2-3 kertaa vuodessa madotettuja joten tämä kuvio meillä pitäisi kyllä olla hoidossa.
Viikonloppuna lienee pentujen ekan ulkoilukerran aika.  Tarvii katsoa keliä, ettei tule sakille liian kylmä, mutta uskoisin että pikku piipahduksella ainakin voidaan käydä pihalla :) Bimbo onkin jo innokkaasti lenkkeillyt meidän muun sakin mukana ja muutenkin hengaa enenevissä määrin jo pentulaatikon ulkopuolella.  Pennuille on putkahtanut sellaiset hammasnystyrät joita testataan ihan joka paikkaan, etten yhtään ihmettele jos olo muuallakin kiinnostaa! Bimbo syö nyt kolmesti päivässä ja tuntuu että sen ruokahalu olisi nyt aivan pohjaton.  Nyt onkin maidontuotannon kannalta tiukimmat viikot, kun muuta ruokaa vasta vähän maistellaan ja pennut tarvitsevat maitoa kovasti kasvuun.  Kohta onneksi jo helpottaa kun ovat noin taitavia syöppöjä :)

Muuten alkaisi näyttää siltä että pennuille on löytynyt oikein mukavat kodit (muutama minulla vielä tapaamatta joten tämä tilanne saattaa vielä muuttua) mutta yksi urospentu olisi vielä vailla omaa kotia.  Jos siis etsit iloista harrastuskaveria niin otahan yhteyttä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti