torstai 19. maaliskuuta 2015

On siis kevät..

 Ihanat, ihanat kevätilmat on saapuneet!  Meillä on piha jo lähestulkoon sula, kun tonttimme on niin aurinkoisella paikalla.  Kamala loska ja mutalammikot on siis kokeneet kadotuksen ja ulkovaatteilla on edes jonkun prosentin mahdollisuus säilyä edes kutakuinkin käyttökelpoisina jopa parikin ulkoilukertaa!  Minulla on kaksi viikkoa nyt polvileikkauksesta ja olen vähän päässyt ulkoilemaankin jo poikien kanssa.  Pojat touhuavat pihalla ja minä istun terassituolissa koipi ojossa, ei huono sopimus :)
Niilo ja Otto ovat oikein innokkaita koiranulkoiluttajia ja -hoitajia ja pojat hoitavatkin koirien ruokinnan nyt isännän opastuksella lähes vallan, koska kepit tekevät mahdottomaksi ruokakuppien kantamisen meikäläiseltä.  Kuten monen muunkin asian!  Kuinka voikaan olla yhden voileivän tekeminen hankalaa, kun täytyisi saada tarvikkeet siirtymään jääkaapista pöydälle eikä jalka kestä kuin lyhyttä pystyssäoloa vielä.. No, pikkuhiljaa, pikkuhiljaa!  Ei tässä enää ole kuin reilu viikko keppien kanssa "lusittavana"!
 Yläkuvassa Otto hakemassa Mantalle remmiä muuten maailman ihanimmassa Pomp de Luxin vaarinpaidassa!  Molemmilla pojilla on noita useammassakin sävyssä, mutta nuo tämän kevään raidalliset ovat syötävän suloiset!  Niilon kaapista löytyy sama harmaa ja mintunvihreä, ovat aivan ihanan pehmeää luomupuuvillaa! 

Sivulla Niilo pentujen "raadeltavana" ennen nukkumaanmenoa.  Niilon täytyy aina iltaisin päästä pentulaatikkoon sanomaan pennuille
hyvää yötä ja minusta se on niin söpöä!  Kaikki pennut täytyy sylitellä ja pusutella.  Vielä muutama viikko ja luulen, ettei Niilo enää noin vapaaehtoisesti halua istuskella tuolla laatikossa naskalihampaiden syötävänä!

Tällä viikolla pennut ovat laajentaneet reviiriään vierashuoneestamme keittiöön ja olohuoneeseen.  Pari kertaa päivässä ollaan päästetty pentuja tutkimaan uusia paikkoja ja tosi reipasta sakkia ovat! 
 Manta on yhä hyvin omistautunut äiti, mutta Satu-emäntä kävi viime viikonloppuna katsomassa Mantaa ja pentuja ja vei Mantan vähän treenaamaan pennuille tuoduilla vaakuilla ja ihan oli liekeissä ollut tämä äitee.  Eli vähän aletaan antaan jo löysää napanuorasta :) Pennut saivat tutustua vaakkuun pentulaatikossaan ja paria siipeä ovat myös paljon kantaneet.  Innokasta kantajasakkia kaikki, hyvältä näyttää!  Huomenna olisi tarkoitus viedä pennut ekaa kertaa pihalle, jos vaikka käy niin hullusti että takatalvi todella sunnuntaina tulee.  Saadaan ainakin pari hyvää ulkoilukertaa sitten alle jos joudutaan pitämään muutaman päivän tauko ulkoiluista. Tänään kuukauden iässä pennut aloittivat naudan jauhelihasta ja munankeltuaisesta tehdyllä mössöllä kiinteät lisäruoat.  En pitänyt mitään kiirettä aloittaa aiemmin, kun Mantan maito riitti niin hienosti.  Nyt kuitenkin pennut ovat jo alkaneet pyrkiä Mantan kupille, joten päätin aloittaa lisäruoan tänään.
Hienosti osasi koko sakki heti syödä ja jauheliha maistui hyvin!  Isoin tytöistä, Pirkko, esitti vähän murinaakin kupilla muille, mutta muuten mahtuivat sopuisasti pentukupille syömään.  Kauheita painimatseja on sakilla muutenkin ja sisaruksista otetaan mittaa todenteolla! Oikein hurjimussakki! :) Alla muutamia kuvia höpönassuista <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti