keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Pentujuttuja ja haasteita suomalaisen ruoan puolesta


No nyt mulla on vihdoin (ehkä) kerrottavaa penturintamalla!! :)
Nanci (Objibwa's Venancia NiBa) on astutettu Vertillä (Banietta's Chasing a Maserati).  Kävimme toissa viikon viikonloppuna ekaa kertaa koittamassa, mutta astutus ei ottanut onnistuakseen, Nanci murahteli Vertille vaikka juoksupäiviäkin oli "jo" 13 eli aiemmin Nanci on antanut astua jo 11.juoksupäivästä lähtien.. Maanantaina otatin proget ja tiistaina sain tulokset ja ne olivat 3.4 eli eipä ihme ettei onnistunut, liian alhaiset vielä sunnuntaina siis! Onneksi luotin Nanciin enkä alkanut sitä sen kummemmin astutuksessa "avittamaan", koska keskiviikkona meni 2 minuuttia siitä kun ajoimme pihaan ja homma oli hoidettu :) Eli ei se vaatinut kuin sen oikean ajankohdan, kyllä nuo koirat on niin viisaita näissä hommissa.. ;) Nyt peukut pystyyn ja jäädään vartoomaan, mitä tästä seuraa!

Vertti on 3-vuotias uros, jota olen ihastellut pennusta asti ja pyöritellyt ajatusta, kelle nartulle sitä mahdollisesti käyttäisin jos saisin.  Vertti kilpailee mejässä, treenaa taippareihin ja on mh-kuvattu ja saanut 2:sen ampumisesta eli on laukauksia kohtaan välinpitämätön (häiritsevyys lisääntyy leikin/passiivisuuden aikana, sen jälkeen välinpitämätön).  Vertillä on useita sertejä näyttelyistä sekä cacib. Lisäksi se oli viime vuonna ROP Helsinki Winner-näyttelyssä.
Ihastuin myös ajatukseen Vertin ja Nancin sukutauluista yhdessä.  Vertin sukutaulussa on muutama sama koira, mitä Nancin ensimmäisellä sulhasella Nashillä on ja koska olen ollut Nancin molempiin aiempiin pentueisiin erittäin tyytyväinen etenkin terveyden osalta, on tämä hyvä syy käyttää hieman samaa linjaa uudelleen.  Lisäksi toivoisin nyt saavani tästä sen kaipaamani narttupennun jatkoa ajatellen ehkä jopa tänne kotiin kasvamaan, sillä Nancin ja Nashin pentueessa oli 7 urosta ja se "lumikki kääpiöiden keskeltä" jäi puuttumaan ;)  Avaan Vertille ja Nancille oman pentusivun heti, kun Nanci on ultrattu ja olen todennut sen olevan tiine.  Sitten alan ottaa pentukyselyitä vastaan.  Tulevan pentueen sukutaulun löydät koiranetistä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI12036%2F11&RekNoE=FIN49328%2F08&Sukupolvet=4

Mitäpä meille muuta.. Olen osallistunut viimeisen kuukauden ajan haasteeseen, jossa lisätään vähintään 10 eurolla kuukaudessa kotimaisten ruokien ostoa.  Meillä olen tämän toteuttanut niin että poikien aiemmat puuronpäällissoseet (Muksu) olen vaihtanut Pilttiin, kun löysin niistäkin sellaisia joissa ei ole lisättyä sokeria.  Piltillä on avainlippu, joten se on takuulla kotimaista, ja kun meillä menee sosetta aamuin illoin puoli purkkia/poitsu eli 2 purkkia/päivä niin tämä tarkoittaa 60 purkkia kuussa ja jos yksi hedelmäsosepurkki maksaa 0,40€ tarkoittaa tämä muutos meillä jo 24€ kuukaudessa suomalaiselle yritykselle.  Lisäksi vaihdoin Oton luonnonjogurtin kotimaiseen A+-joguun virolaisen Rainbow:n sijaan, yksi purkki maksaa n.2,30€ ja meillä menee selainen litran purkki viikossa eli tämä tekee 9,20€ kuukaudessa. Muutama euro meillä menee toki enemmän sitten näihin rahaa, mutta olkoon se pois sitten vaikka minun herkuistani, sillä nyt kun aion lopetella imetystä, on todella aika alkaa taas katsoa, mitä sinne suuhun menee.. ;)  Suosittelen kokeilemaan tätä haastetta, ne on ihan pieniä juttuja mitkä monesti tekevät sen hyvin ison virran!  Käytä joskus se muutama minuutti lisää lähikaupassasi ja kurkkaa, voisitko pienellä vaivalla korvata jonkun ulkomaalaisen tuotteen, joka viikottain ostoskoriisi eksyy, kotimaisella.  Voit yllättyä, mitä arkisia asioita voi muuttaa ja ihan edullisestikkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti