keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Koiranäyttelyssä

Bimbo ja lepakkokorvat

Bimbo ja Luca
Sunnuntaina oltiin Turussa koiranäyttelyssä Niilon ja Nikon siskontytön, Millan kanssa.  Olin ilmoittanut paikalle Lucan ja Nancin, joilla molemmilla oli vielä ilmoittautumishetkellä mukavat turkit.  Kunnes tuli ensin leudot ilmat, joiden aikana Nanci tiputti KAIKEN pohjavillan pois ja sitten kylmät, jolloin Nanci ei ehtinyt vielä kasvattamaan uutta, mutta Luca ehti tuplaamaan oman pohjavillansa.. Oli siis melkoisen karvainen kaveri mulla, kun otettiin sitten vaan Luca mukaan.  Lucan arvostelu sanoi : " Keskikokoa kookkaampi, varsin voimakasrakenteinen, hieman pitkälinjainen uros, jolla hyvä, täyteläinen runko.  Voimakas, hieman leveäkalloinen pää.  Hyvä ylälinja.  Hieman pysty olkavarsi.  Ikäisekseen vielä varsin kepeät liikkeet.  Erittäin runsas karvapeite." Tulokseksi EH, tuomarina Jaana Hartus. 
No joo, liikkeet todella olivat kepeät, kun puolet ajasta laukattiin ja puolet peitsattiin.  En tiedä onko Luca hiukan jumissa selästä, täytyy varata sille hierojalle aika, kun kovin mielellään peitsaili, vai johtuiko se vaan siitä ettei Luca ole hetkeen hallinäyttelyissä ollut.  Aika menoa oli enkä saanut jarrutettua millään tän höyryveturin menoa! :D
Niilo viihtyi näyttelyssä niin hyvin ettei olisi millään suostunut lähteä kotiin, vaikka väsymyskin jo painoi.  Koskelle asti sinnitteli hereillä, vaikka sai pehmiksenkin palkaksi jotta sain hänet lahjottua pois kehän laidalta.. Joskus täytyy alentua näihin keskinkertaisen vanhemmuuden maneereihin kiristykseen, uhkailuun ja lahjontaan.  Meillä niihin turvaudutaan kyllä melko usein.. ;)

On muuten ollut hauska seurata, miten tuollaisen 3-vuotiaan leikki on kehittynyt, kun nyt leikitään jo omassa huoneessa pitkiä aikoja ja höpötys vaan kuuluu.  Aikuista ei tarvita enää kuin korkeintaan "aloittamaan leikki" ja sama leikki jatkuu pitkäänkin ja myös taukojen jälkeen palataan leikkiin, ei siis aina aloiteta enää uutta.  Niilolla on muutenkin voimakas mielikuvitus, kuten jo aiemmin kerroin noista mielikuvituskavereista ja keksityistä tarinoista.  Niilo leikkii tällä hetkellä mielellään kaikilla koottavilla jutuilla, kuten pikkulegoilla ja brion buildereilla.  Rakentelee jo legoista yksinään ties mitä ja buildereilla tekee mieluiten ajoneuvoja yhdessä isän kanssa.  Myös askartelu ja muovailu ovat kovasti pojan mieleen.  Tällä hetkellä hitti on "taikahiekka" jota tilasin lelukutsuilta.  Sillä tehdään ties mitä rakennelmia.  Kokattua en saa mitään ilman apupojan apua ja muutenkin  Niilo ehtii "avustaa" ties missä.. Aina ei niin loistavasti suju mutta yritetty on ainakin :D

Meillä oli viikonlopun hoidossa bc-sijoitusnarttuni Bimbo eli Myrock's Lucky Bastard.  Bimbo asuu emänsä Fiirun kanssa tässä lähellä ja Bimbon omistaja lähti laivalle joten Bimbo tuli pariksi yöksi meille kylään.  Voi mikä hassunhauska neiti Bimbo olikaan! :D Sopeutui niin loistavasti tähän meidän sakkiin, etten meinannut pois antaa.. Leikki innokkaasti Niilon kanssa, kävi nätisti Ottoa katselemassa, sopi yhteen kaikkien meidän koirien kanssa ja nukkui kiltisti yöt ja täysin sisäsiistikin oli jo vaikka on 8kk ja olisi voinut olla jotain muutakin vieraassa paikassa.  Tosi hauska tyttönen, ja mulle iski pienenmoinen pentukuume kun muistin taas, miten hauskaa tuollaista pentua on treenata kun harjoiteltiin targettia naksuttimen kanssa ja Bimbo hokasi sen heti!  Pennun opettaminen on kuin piirtäisi puhtaalle paperille asioita ja toinen on vielä niin tohkeissaan siitä että saa oppia :) Mahti pentulainen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti